fbpx
Back To Top
website femmunique

Waarom is nabewerking van foto’s belangrijk?

In mijn opinie is ‘post-production’, ook wel ‘nabewerking’ genoemd, de belangrijkste stage in de fotografie. Hier gebeurt de magie waar de professionele fotograaf echt zijn passie kan laten zien. Helaas zien vele mensen het belang van nabewerking nog niet in. Hopelijk brengt dit artikel u op andere overtuigingen.

 

Waarom is dit zo?

Je denkt misschien dat een professionele fotograaf zijn shots meteen goed heeft, maar eigenlijk komt de foto pas echt tot leven na ‘nabewerking’. Dit komt namelijk doordat natuurlijke perfectie moeilijk te bereiken is, even een voorbeeld: een trouwfeest is voor vele mensen het belangrijkste event. Stel nu dat deze belangrijke dag verpest wordt door een bewolkte dag of de cameraconfiguratie van de fotograaf was niet optimaal, dan komt nabewerking als ‘redder van de dag’ in beeld.

Het moet natuurlijk niet alleen maar het redden van foto’s zijn, maar dit kan ook vele foto’s echt speciaal doen lijken door de kleurbalans aan te passen enz.

Kijk gerust even naar deze 2 voorbeelden:

geennabewerking+nabewerking-01

Detailwerk

Op deze manier kunnen ook veel details terug naar boven komen die bijvoorbeeld verdwenen zijn door overbelichting of een verkeerde kleurbalans.

Dit werkt in 2 richtingen, de details kunnen ook verwijdert of verdoezelt worden door nabewerking, een vuile achtergrond, moddervlekjes enz.

 

Conclusie

Nu begrijpt u hopelijk de essentie van nabewerking beter en hoe belangrijk dit is in de moderne fotografie wereld. Als u zelf uw nabewerking wilt doen kan dit met Adobe Photoshop of Adobe Lightroom. U kunt dit laten doen door onze specialisten bij Area7. Kijk gerust rond op onze site en contacteer ons als u nog verdere vragen heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.